Sidladdningar: 18186 | Besökare: 2318 | Sidladdningar idag: 1 | Besökare idag: 1 | Räknaren nollades 2008-07-22

Google search
Language: In english please! På svenska tack!

Mina artiklar om webdesign och sökmotoroptimering

Här skriver jag om webdesign, kodning, och annat som är bra att veta för den som sysslar med att bygga hemsidor. De sista artiklarna har jag fått från engelskspråkiga sajter, som erbjuder artiklar och information gratis i utbyte mot en länk. Har du en bra artikel som skulle passa in här? Kontakta mig så kanske lägger jag in den inklusive en länk till din sajt! Kontaktformulär


Hur man gör för att tjäna pengar på sin hemsida

Det här är mina sätt att tjäna pengar på min hemsida. Jag är säker på att det finns massor av raffinerade smarta sätt att tjäna ännu större pengar, men dessa tips som jag kommer presentera är det som jag VET fungerar för min egen del och-/eller folk som jag känner.

De flesta som har en egen blogg eller hemsida anmäler sig till en rad olika annonsleverantörer för att kunna tjäna in på klick, leads, och köp från besökarna. Det är ett bra sätt att få ihop ett par hundralappar om året, men samtidigt går det oftast ganska trögt för de flesta.

Besökare, besökare, och fler besökare

Man vill gärna ge upp, eftersom det är svårt att skaffa stora mängder äkta besökare till sin hemsida på ett nafs. -Och, jo, du behöver STORA mängder besökare till sidorna eftersom klickkonverteringen är oftast bara en eller ett par procent på internetannonser, vilket betyder att om du får in 1000 besökare till hemsidan eller bloggen, så kanske bara 2% klickar på en annons, vilket i praktiken betyder att 20 personer klickar. Hur många av dessa KÖPER en produkt, tja... kanske i bästa fall en eller i vanliga fall ingen. Så, för att göra historien kort, så behöver du flera tusen besökare till dina sidor varje månad, för att kunna tjäna pengar på bloggen eller hemsidan.

Jag har tidigare skrivit lite om annonser och utformning, så jag kommer inte att gå in på vilka annonser du ska välja att göra reklam för. Det tror jag att de flesta kan använda sin hjärna till att välja förnuftigt. Kommer bara att upprepa en sak igen angående vilka annonser man kan välja som nybörjare, och då rekommenderar jag att man väljer såna som ger utdelning per klick och INTE per försäljning, eftersom det är svårt att konvertera till försäljningar i början när man har så lite besökare. Låter ganska logiskt, va?

Innan man sätter igång och klistar in annonser hejvilt på sina sidor, så är det bra om man har mycket innehåll på sina sidor, så att innehållet alltid överväger annonserna. Content is king, så säger de i USA, och det stämmer. Ju bättre och större innehåll = desto fler besökare = desto fler klick på annonser. Har man inte nåt intressant att erbjuda utöver annonserna, ska man tänka efter om man ens ska ha hemsida eller blogg.

När man sen har en hyffsat innehållsrik hemsida och tycker att man är redo att börja tjäna lite pengar, så är det första man gör att skaffa eget domännamn. Då kommer man in lättare på sökmotorerna, eftersom dessa gillar unikt innehåll, inklusive unika domäner. En egen domän, tex. annemi.se, kan ingen annan äga samtidigt, så mer unikt än så blir det inte. En del köper dessutom domännamn som matchar innehållet på sidan, tex. www.möbelfakta.se för en sajt som handlar om möbler osv. Allt detta välkomnas mycket bättre av sökmotorerna än om du har en gratis hemsidetjänst som hundratals andra också använder. Alla vet ju att kommer du med i sökmotorerna så får du fler besökare.

Det räcker inte bara med att komma med, för om jag söker på ordet möbler, och min sida möbefakta.se hamnar på sida 15 plats 200 i sökresultaten, så kommer ju inte så många besökare att klicka på det sökresultatet. Man ska jobba med SEO, eller sökmotoroptimering, som det heter på svenska. Information hittar du i tonvis om du söker på det ordet. Internet kryllar av SEO-tips om hur du klättrar uppåt på sökmotorerna, så det är bara att läsa till sig baskunskaperna och sätta igång och modifiera hemsidan.

Har man fortfarande inte så många besökare efter ett halvår, så kan man börja annonsera sin sida själv. Det finns massor av både gratis och betalda text-annons-koncept därute, tex Google Adwords, som man kan använda sig av. Har man inte råd med det, så kan man ju tex. sätta igång en tävling med fint pris på hemsidan, och anmäla sin sida till tävlingssajter, som listar upp din sida på sin. Detta kommer garanterat att ge fler besökare eftersom folk gillar gratis tävlingar och utlottningar.

Fler sätt att fånga klick

Om du har ett specifikt och intressant ämne på din hemsida, så kan du sätta igång ett nyhetsbrev som skickas ut till en medlemslista där folk kan anmäla sig frivilligt via hemsidan. När du har samlat till dig en bra skala nyhetsläsare, kan du klistra in reklam i nyhetsbreven. Det finns många annonsörer som tillåter detta, b la hos Zanox. Det bästa är att kontrollera att det är tillåtet av annonsören att göra på det viset innan man sätter igång och skickar ut reklam i mail. En sak som är viktig är att du lägger en avanmälningsfuktion till nyhetsbrevet, så att de som inte vill ha längre kan ta bort sin mailadress från listan.

När man ska tjäna pengar på hemsidan, måste man tänka BÅDE kortsiktigt OCH långsiktig. Allt för att behålla återkommande besökare, att få sidan att verka intressant och seriös, men även att skaffa fler besökare idag, och göra kampanjer för nya besökare hela tiden. Annonskampanjer, specialerbjudanden, tävlingar, mm. Man väljer det som passar ens sida bäst.

Om du har en internationell webbplats är det viktigt att sprida ut annonskampanjerna och använda sig av många olika surfsajter för att få besökare. Ett trick är att anmäla sig till en ny surfsajt och få gratis surfkrediter varje vecka, och avanmäla sig när krediterna tar slut. Det finns så många surfsajter därute att det räcker och blir över. Varför inte utnyttja deras bonusar? I sverige finns inte många surfsajter att välja på, så jag rekommenderar att registrera sig på dem som finns och använda alla kontinuerligt. Försök även att tipsa till dig kompisar som surfar under dig så slipper du själv surfa utan kan samla in gratis bonuspoäng hela tiden.

Jag hoppas att dessa tips och tillvägagångssätt har varit till nytta. Jag vet att inget av informationen är nytt, men det kan ju va bra att bli påmind om hur allt hänger ihop, så man får lite nytt hopp om att det faktiskt går att tjäna ihop allt från ett par hundralappar till några tusen per år via annonsering på hemsidan eller bloggen. Det handlar i grund och botten om att jobba hårt ett år eller två med sidorna, och sen njuta av den automatiserade inkomsten den bringar in. Känslan av att lyckas är värt mödan, bara man inte ger upp. Jag upprepar några saker som är superviktiga som sammanfattning på denna artikel: Bra innehåll, sökmotoroptimering, uppdatera ofta, betalt per klick -annonser, utnyttja gratis annonsering.